Doorgaan naar inhoud
The Ultimate Lockdown Survival Guide for the BJJ Athlete

De Thuis-isolatie Survival Guide voor de BJJ Atleet

Het corona virus heeft ons hard geraakt. Veel landen gaan de komende weken op slot, dit betekent dat veel sportscholen voorlopig ook hun deuren hebben moeten sluiten.

We hopen echt dat iedereen verantwoordelijk handelt en de richtlijnen van hun land volgt.

Vergeet niet dat BJJ er altijd zal zijn. Als dit allemaal voorbij is, zullen de matten er zijn om je met open armen te ontvangen. Jij hoeft er alleen maar klaar voor te zijn en met alle beschikbare informatie online kom je misschien zelfs beter en sterker terug dan voorheen!

John Danaher adviseert over actieve ontwikkeling om je jiu-jitsu te verbeteren als je niet kunt trainen in je sportschool. Hij vertelt ons dat er drie manieren zijn om dit te doen: solo-bewegingsoefeningen (oftewel solo drills), fysieke conditionering en kennisverwerving. Aan zijn advies voegen we nog 1 manier toe: Conditionering van de geest.

We nemen alle manieren met je door en geven je enkele tips over wat je moet doen en eindigen met de beste BJJ-documentaire tips.

Solo drills

Deze oefeningen zijn bedoeld om je lichaamsbeweging en mobiliteit met betrekking tot BJJ te verbeteren. John Danaher zelf heeft onlangs een uitgebreide solo drill instructional op BJJ Fanatics uitgebracht, helemaal gratis! Hier kun je Self Mastery: Solo BJJ Training Drills by John Danaher gratis bemachtigen.

Fysieke conditionering

Yoga is een van de beste manieren om je lichaam te conditioneren voor braziliaans jiu jitsu. Door yoga te beoefenen word je sterker, flexibeler en krijg je meer controle over je lichaam. Een van de voordelen is dat je geen materiaal nodig hebt en dat je het in je eigen huis kunt oefenen, wat perfect is tijdens een lockdown!

Yoga voor BJJ biedt momenteel 30 dagen gratis aan en 50% korting op hun lidmaatschap. Via deze link kunt u gebruik maken van hun aanbod.

Conditionering van de geest

Meditatie is iets waar iedereen van kan profiteren. Het maakt je hoofd leeg, geeft je meer focus en gemoedsrust.

Headspace is een van de grootste online meditatie platforms, de meeste van hun meditatiesessies duren slechts 10 minuten en je hoeft alleen maar te zitten en te luisteren. Ze hebben een speciaal verzamelpakket gemaakt met de naam "Weathering the storm" dat voor iedereen gratis te gebruiken is.

Je kunt de gratis Weathering the storm-collectie vinden in hun app, meer informatie kun je hier vinden.

Kennisverwerving

Een van de geweldige dingen van onze sport in deze tijd is de hoeveelheid kennis die online beschikbaar is. Sinds het uitbreken van het coronavirus delen veel atleten en instructeurs hun kennis. Kies je favoriet en begin met leren:

Lucas Lepri is een van de meest succesvolle atleten in de geschiedenis van de lichtgewicht divisie van de sport. Bij Lepri online biedt hij 2 weken gratis lidmaatschap aan.

Renzo Gracie is een andere legende in de sport, op zijn online academie Gallerr.com biedt hij je 30 dagen gratis lidmaatschap aan.

BJJFanatics.com is een van de grootste en bekendste sites voor instructionals, ze hebben video's van de beste instructeurs en BJJ-atleten zoals: Gordon Ryan, John Danaher, Marcelo Garcia, Buchecha, Craig Jones, Lachlan Giles en nog veel meer. Met de code FARIAFREE kun je gratis instructie video van Bernado Faria uitkiezen.

Digitsu is een site die lijkt op BJJFanatics, waar ze ook on-demand instructie videos aanbieden. Via deze link hebben ze een speciale verzameling gratis instructionals beschikbaar gesteld, waaronder materiaal van Gianni Grippo, Bruno Frazatto en Lucas Lepri.

Keenan Cornelius heeft elke dag een gratis les op zijn YouTube-kanaal. Tijdens deze lessen doet Keenan Q & A's en behandelt onderwerpen als "Werken Gi grips op normale kleding?".

Een ander geweldig YouTube-kanaal is Globetrotters in Action, hier vind je heel veel video's van volledige seminars die worden gegeven in de BJJ Globetrotter-kampen.

Hulp nodig bij het bestuderen van je favoriete wereldkampioenen of om het meeste uit instructievideo's te halen? Fuji gesponsorde atleet Daniël de Groot heeft een aantal handige video's gemaakt over deze onderwerpen:


Documentaires

Na al deze actieve ontwikkeling moet je ook de tijd nemen om uit te rusten. Voor dit cruciale onderdeel van je training hebben we een lijst gemaakt met de beste gratis BJJ-documentaires die je online kunt vinden. Sommige hiervan lijken er misschien een beetje oud, maar ze zijn allemaal zeker het bekijken waard.

Jiu Jitsu vs the World (2015)
1 uur 35 minuten
Jiu-Jitsu vs the World is een documentaire over de Braziliaanse Jiujitsu en hoe het overal een positieve impact heeft op het leven. Deze film is bedoeld als antwoord op de vaak gestelde vraag: "Wat is dat voor Jiu-jitsu-ding dat je doet?"



ROLL: Jiu Jitsu in So-Cal (2015)
1 uur 16 minuten
ROLL: Jiu-Jitsu in Socal is een geweldig inzicht in de wereld van de Braziliaanse Jiu Jitsu in Californië, nog vóór de dagen van Royce in de UFC. Sommige namen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt en sommige zijn bekend, maar het is interessant om te zien hoe deze mensen met verschillende achtergronden in aanraking kwamen met de bekende sport van BJJ.



Choke - A Rickson Gracie documentary (1999)
1 uur 38 minuten
Choke volgt de Braziliaanse Jiu-Jitsu legende Rickson Gracie terwijl hij zich voorbereidt om zijn titel te verdedigen in het Vale Tudo Freestyle Fighting Championship in Tokio. Choke is een kijkje achter de schermen in de wereld van vechten zonder regels.



Renzo Gracie - Legacy (2008)
1 uur 18 minuten
Een 10-jarige geschiedenis van mixed martial arts door de ogen van Renzo Gracie, een van de meest charismatische pioniers.



Jean Jacques Machado - Heart of a Champion (2003)
1 uur 1 minuten
Jean Jacques Machado is een van de vijf broers in de wereldberoemde RCJ Machado Braziliaanse Jiu-Jitsu Martial Art-familie. Maak een reis met Jean Jacques, van zijn eerste wedstrijden in Brazilië tot zijn huidige triomfen. Waaronder zijn geweldige overwinning van het Light-Heavyweight Championship in Abu Dhabi. Bekijk zijn gevecht met Wallid Ismail waarin Jean Jacques gewoon zijn hoog aangeschreven tegenstander domineert. Hoor ook van concurrenten en studenten als ze spreken over de invloed die Jean Jacques heeft gehad op hun Jiu-Jitsu en op hun leven.



Pioneers of Jiu Jitsu - Hyperfly Productions (2019)
31 minuten
Het officiële verhaal van een vechter uit Soedan, zijn offer en de vastberadenheid en het hart van de Afrikaanse Jiu Jitsu-atleet.



Speciale vermelding: Stuart Cooper
Het youtube-kanaal van Stuart Cooper is een juweeltje in de YouTube-oceaan van video's. Een paar jaar geleden was Stuart echt actief in het creëren van geweldige content voor de jiu jitsu-scene. Hieronder een greep uit de geweldige video's:

Kurt Osiander: My Goal Is Not Just To Teach You JiuJitsu 
43 minuten

The Craig Jones Story 
22 minuten

Keenan Cornelius: I Want To Be Unique 
12 minuten

Dean Lister: Why Would You ignore 50% Of The Human Body 
14 minuten

Josh Hinger: Attitude Is Everything 
12 minuten

Romulo Barral: Becoming A World Champion 
32 minuten


Dit concludeert ons artikel. We hopen dat dit je  handvatten zal geven over wat je kunt doen met betrekking tot BJJ wanneer je thuis zit. Laat het ons weten als we iets hebben gemist.

Blijf veilig en gezond!
Vorig artikel Interview met de Jiu-Jitsu Hustler
Volgend artikel Quick Gi Review: de Inverted Gear Bamboo BJJ Gi